Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:
www.impetus-group.com
www.border-guards.gr
Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο YouTube
Πατήστε Εδώ
Νέα:


IMPETUS ΜΗΧ. Α.Τ.Ε.Ε.   |   Δημητσάνης 3-5   |   183 46 Μοσχάτο, Ελλάδα   |   Τηλ: +30 210 4838938,  +30 210 4838020   |   Fax: +30 210 4836807   |   E-mail: impetus@otenet.gr
Έργα Παραχώρησης
Η IMPETUS διαθέτει διεθνή εμπειρία στον τομέα των μεταφορών, με εξειδίκευση στη διαμόρφωση της κυκλοφορίας, με δέουσα επιμέλεια (“due diligence”), σε συνεργασία με τον επενδυτή ή τις τράπεζες για να επανεξετάσουν την προσέγγιση του “due diligence”, ενώ παρέχει την πιστοποίηση για τα αποτελέσματα σε όλες τις περιπτώσεις.

Η εταιρεία ειδικεύεται σε όλες τις μεταφορές, σε κυκλοφοριακά προβλήματα στις μητροπολιτικές περιοχές, στις πόλεις, στους δήμους κοκ, που αφορούν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ζητήματα στάθμευσης, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, την ασφάλεια των οχημάτων και των πεζών, και πολλά άλλα συναφή θέματα.

Η IMPETUS έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα ΣΔΙΤ - Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (έργα παραχώρησης), μέσω του συγκεκριμένου τμήματος που διαθέτει.

Οι τεχνικές μοντελοποίησης, ο state-of-the-art εξοπλισμός και το λογισμικό, ενημερώνονται κάθε χρόνο, και δίνουν στην IMPETUS ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή αγορά. Λογισμικά όπως το TRANSCAD v4.8 (μεγάλης κλίμακας μοντελοποίηση), το TSIS v5.0 (τεχνικές προσομοίωσης σε μικρότερη κλίμακα), το 7F Transyt, το HCS 2000 (τελευταία έκδοση), το HCM Cinema, το HUTSIM (Helsinki University traffic SIMulator) και άλλα, αποτελούν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους πελάτες μας (στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα).“Due diligence” για τις Τράπεζες

Η IMPETUS έχει εργαστεί από το 1993-1994 είτε με τον ανάδοχο (παραχωρησιούχο) ή τις τράπεζες που παρέχουν την οικονομική υποστήριξη. Ως εκ τούτου, η εταιρία είναι ιδιαίτερα γνωστή στις διάφορες τράπεζες στην Ευρώπη, ενώ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης όταν κατέθεσε (αντιθέτως με το μεγαλύτερο μέρος των συμβούλων που εμπλέκονταν στην πρόβλεψη της κυκλοφορίας και της πολιτικής διοδίων της Αττικής Οδού και μερικές φορές αντιθέτως με το ελληνικό Υπουργείο των Δημοσίων Έργων - ΥΠΕΧΩΔΕ ), μια συγκεκριμένη προσέγγιση για την πολιτική των διοδίων και για τα προβλεπόμενα επίπεδα κυκλοφορίας. Η Η IMPETUS, ως ο κύριος κυκλοφοριακός σύμβουλος της "Αττική Οδός, Α.Ε.", προέβλεψε περισσότερα από 250.000 αυτοκίνητα την ημέρα-VPD (σε ορισμένα σενάρια, ο αριθμός αυτός ήταν παραπάνω από 300.000 VPD), ενώ το οικονομικό μοντέλο των τραπεζών προέβλεψε 160.000 VPD για 22 χρόνια παραχώρησης. Τελικά, μετά το άνοιγμα του δρόμου και την οριστικοποίηση του, ο όγκος της κυκλοφορίας στο δρόμο της Αττικής Οδού ήταν πολύ κοντά (αν όχι ο ίδιος) με τον αριθμό που προέβλεψε η IMPETUS, γεγονός εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτόν τον τύπο των μακρο- τεχνικών μοντελοποίησης που είναι διαθέσιμες στην επιστημονική κοινότητα σήμερα. Η IMPETUS έχει εργαστεί (από το 1981-1991 στις ΗΠΑ και από το 1991-σήμερα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τις χώρες του Κόλπου, τις βαλκανικές χώρες, τη Ρωσία, κλπ), με διεθνώς αναγνωρισμένα state-of-the-art μοντέλα κυκλοφορίας, δηλαδή, το TRANSCAD της Caliper , το TSIS της FHWA, το HCS 2000 της FHWA, το Dynasmat-P και το Dynamit (beta έκδοση) που δοκιμάζονται με την υποστήριξη της FHWA και το MIT (ΗΠΑ), κλπ. Με αυτά τα ισχυρά εργαλεία, η ομάδα της IMPETUS ήταν σε θέση να αναλύει τις δυναμικές συνθήκες μιας μητροπολιτικής περιοχής, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Μόσχα, το Αμπού Ντάμπι, τα Τίρανα, κλπ.

Φυσικά, η μοντελοποίηση στις εθνικές οδούς, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση προορίζει για παραχώρηση, είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με τις δυναμικές και στοχαστικές διαδικασίες και την μοντελοποίηση που απαιτούνται για τις αστικές και προαστιακές περιοχές. Οι δυνατότητες της εταιρίας επεκτείνονται σε όλους τους τύπους και τους τρόπους μεταφοράς, παρέχοντας υπηρεσίες προς τον παραχωρησιούχο και / ή προς τις τράπεζες που συνδέονται με το έργο.

Τα κυκλοφοριακά μοντέλα μας και η διαδικασία που ακολουθούμε για την πολιτική διοδίων έχουν ελεγχθεί από διάφορους διεθνείς οργανισμούς (π.χ., Halcrow), και η εταιρεία μας έχει γίνει δεκτή με κορυφαία βαθμολογία από διεθνείς τράπεζες όπως η HSBC, Bank of Ireland, HVB, Εθνική Τράπεζα του Παρισιού, Paribas, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, κ.λπ. Αυτή η συνεργασία έχει καθιερωθεί τα τελευταία 19 χρόνια (από το 1993), και εξακολουθεί να υφίσταται με μεγάλη επιτυχία.
  CONCESSION PROJECTS
Κατεβάστε το PDF
Αύγουστος 2012 - Η IMPETUS ορίστηκε συντονιστής του ερευνητικού έργου Border-GUARDS (χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2007-2013), το οποίο στοχεύει στην δημιουργία ενός διαδικτυακού συνεργατικού συστήματος που θα επιτρέπει την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων παρατήρησης γης στην επιχειρησιακή υποδομή συνοριακής παρακολούθησης της χώρας. Καίτοι σπονδυλωτό και επεκτάσιμο, το σύστημα στην αρχική του φάση εστιάζεται στην περιοχή του Αιγαίου και των συνόρων κατά μήκος του ποταμού Έβρου, όπου και εκδηλώνεται η μαζικότερη λαθρομετανάστευση. Το σύστημα θα αποτελέσει ένα κεντρικό κύτταρο που θα διευκολύνει την ενσωμάτωση της εθνικής υποδομής συνοριακής επιτήρησης στο μελλοντικό EUROSUR, όπως οραματίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κεντρικό Ευρωπαϊκό Σύστημα Συνοριακής Επιτήρησης.
------------------------------------------------------------------------------------------------ Ιούλιος 2012 - Η IMPETUS μόλις ολοκλήρωσε την Μελέτη Σκοπιμότητας για την δημιουργία συστήματος επιτήρησης και ασφάλειας στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου, για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (πρώην Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη). Η Μελέτη, έχει εγκριθεί από όλες τις αρμόδιες Επιτροπές Ασφαλείας και Επιτήρησης.
------------------------------------------------------------------------------------------------ Δεκέμβριος 2010 – Η IMPETUS μέσω του γραφείου της στην Τρίπολη (Λιβύη) ξεκίνησε την κατασκευή ενός κτιρίου γενικής διοίκησης και ενός εθνικού εργαστηρίου για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των τροφίμων, φαρμακευτικών προϊόντων, και των κατάλοιπων φυτοφαρμάκων στην περιοχή Tajoura (Τρίπολη, Λιβύη). Το έργο αφορά την ανακατασκευή του κτιρίου της διοίκησης (περίπου 4.500 τ.μ.) και την κατασκευή ενός νέου κτιρίου (περίπου 2.000 τ.μ.), το οποίο θα χρησιμεύσει ως εργαστήριο. Η εταιρία είναι υπεύθυνη για το σύνολο των μηχανικών μελετών (Στατικά, Ηλεκτρομηχανολογικά, Υδραυλικά, HVAC).
------------------------------------------------------------------------------------------------ Ιούλιος 2010 - Η IMPETUS S.A. ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο Πυροπροστασίας της Ν.Α. Ανατ. Αττικής. Στόχος του έργου είναι η αποτελεσματική προστασία της Ανατολικής Αττικής από τις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές), η ενίσχυση της περιφερειακής διαχείρισης, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη της ορεινής περιοχής του Νομού.
------------------------------------------------------------------------------------------------ Μάιος 2010 - Η IMPETUS S.A. μαζί με την FORTHcrs (Ένωση Εταιρειών), εφάρμοσε μία ηλεκτρονική λύση για την διαχείριση της κίνησης των επιβατών, η οποία καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του λιμένα της Ταγγέρης στο Μαρόκο. Η λύση βασίζεται σε μια ανοικτή και ευπροσάρμοστη αρχιτεκτονική και αποτελεί ένα μέσο δράσης και αποφάσεων που προσαρμόζεται στη λειτουργική διαχείριση του λιμένα.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Σχετικά με την IMPETUS Δραστηριότητες Γραφεία Διoίκηση Ποιοτικός Έλεγχος Ανθρώπινο Δυναμικό Επιχειρηματική Αποστολή
Υποδομές Διαχείριση Τεχνικών Έργων / Επίβλεψη Κατασκευής Αρχιτεκτονικά / Στατικά / Ηλεκτρομηχανολογικά Ανανεώσιμες Πηγές / Περιβάλλον Πληροφοριακά Διαχείριση Κινδύνων Έργα Παραχώρησης Έρευνα & Ανάπτυξη
Copyright © 1997-2012 Impetus S.A.